Kunnat

Seudun ilmastotyössä ovat mukana kaikki kymmenen KUUMA-kuntaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti

Energiatehokkuussopimukset

Kuntien energiatehokkuus­sopimukset KUUMA-seudun Ilmasto-ohjelman ensimmäinen ja tärkein toimenpide on kuntien ja Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) välisten energiatehokkuus­sopimusten solminen. Sopimuksella tavoitellaan 9 %:n energiansäästöä vuoteen 2016 mennessä. Sopimuksen solmiva kunta perustaa energiatehokkuuden edistämisryhmän ja sitoutuu laatimaan energian käytön tehostamis­suunnitelman ja ryhtymään toimenpiteisiin sen toteuttamiseksi. TEM tukee taloudellisesti sopimuksen tehneen kunnan energiansäästöä ja uusiutuvan energiankäyttöä koskevia katselmuksia sekä energiansäästö­investointeja.

Energiatehokkuussopimuksen ovat solmineet Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Sipoo ja Tuusula. Pornainen on tehnyt sopimuksen solmimisesta periaatepäätöksen.

EnergialamppuEnergiatehokkuussopimuspohja (pdf)

Energiatehokkuuden edistämisryhmät

Hyvinkäälle, Kirkkonummelle, Järvenpäähän ja Tuusulaan on perustettu paikallinen energiatehokkuuden edistämisryhmä. Nurmijärvellä vastaavista tehtävistä huolehtii kunnan oma ilmasto-ohjelman seurantaryhmä

Energiatehokkuustyöryhmien yhdyshenkilöt (pdf)

Energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonnasta vastaa valtakunnallinen energianeuvonta (eneuvonta.fi ) josta löydät myös yhteystiedot saatavilla olevaan puhelinneuvontaan.

 

Muita ilmastosivuja

Tuusulan kunnan energiatehokkuus

Sipoon kunta

CO2-raportti

Ilmasto-opas