Ajankohtaisia asioita ja tapahtumia

Ekotukitoimintaa ja Kestävää kehitystä kunnissa

Keravanjoen koulun ekotoimet (pdf)

Koulun pistokkaat

Ekotukitoiminta Kettunen (pdf)

Kettusen 100 Ekotekoa

 

Menneen vuoden 2018 tapahtumia

Asukkaiden aurinkosähköillat 2018

Keväällä 2018 Kirkkonummella, Järvenpäässä, Tuusulassa, Sipoossa ja Mäntsälässä ja Pornaisissa järjestettiin kaikille avoimet ja ilmaiset asukkaiden aurinkosähköillat.

Aurinkosähkön hyödyntämismahdollisuudet pien-, kerros- ja rivitaloissa sekä mökeillä ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi. Millaisia aurinkosähköjärjestelmiä nykyään on tarjolla, ja kuinka paljon niillä voidaan tuottaa sähköä? Entä minkä verran järjestelmät maksavat, ja miten nopeasti ne maksavat itsensä takaisin?

Keskusteltiin aurinkosähköstä, ja haettiin aurinkosähköä koskeviin kysymyksiin vastauksia alan parhailta asiantuntijoilta!

Aurinkosähköiltoje pidettiin seuraavasti:

 

 

 

 

 

Uusimaa tavoittelee tosissaan hiilineutraaliutta-

Uudenmaan liitto ja useat kunnat allekirjoittivat kunnianhimoisen energia- ja ilmastosopimuksen, mukana Kirkkonummi ja Vihti.

lue lisää tästä (.pdf)

 

Menneen vuoden 2017 tapahtumia

Julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -hankkeen koulutukset 21.11. ja 22.11.2017 

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ja pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus toteuttivat yhteistyössä kiinteistöjen käyttäjien ekotukikoulutuksen, jonka teemana oli ekotukihenkilöiden välisen yhteistyön ja verkostoitumisen kehittäminen. Koulutus järjestettiin tiistaina 21.11. klo 12:30 - 15:30 Järvenpäässä, Järvenpää-talon Juhani Aho-salissa, osoitteessa Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää. Linkki Ekotukikoulutus ohjelmaan

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus, Suomen ympäristöopisto SYKLI ja osuuskunta Eco-One toteuttivat yhteistyössä kiinteistönhoitajien energiatehokkuuskoulutuksen. Sen teemana oli kiinteistöhuollon merkitys rakennusten energiatehokkuuden ja terveellisyyden edistämisessä. Koulutus järjestettiin keskiviikkona 22.11. klo 12:30 - 15:30 Järvenpää-talon kokoushuoneissa 3 - 4.

Kiiinteistöhuollon koulutusaineisto: (.pdf tiedostona)

Energiatehokkuus ja hyvä sisäilma

Kiinteistöhuollon koulutusohjelma

Kiinteistöhuollon välineet energiatehokkuudessa

Tenhunen tehokkaimmat toimenpiteet

 

Uusiutuvan energian edistämisen ja viisaan liikkumisen KUUMA-seminaari 20.11.2017

Motiva Oy ja KUUMA-seudun ilmastoryhmä toteuttavat yhteistyössä seminaarin, jonka tavoitteena oli edistää uusiutuvan energian hyödyntämistä KUUMA-seudulla. Tilaisuus järjestettiin maanantaina 20.11. klo 9:15 - 11:30 Sipoossa, Kulttuuritalo Lilla Villanissa, osoitteessa Jussaksentie 16, 04130 Sipoo. Seminaarin ohjelma koostui kahdesta vaihtoehtoisesta sessiosta. Aiheina ovat muun muassa uusiutuvan energian kuntakatselmukset, ja sähköautot ja niiden latauspisteet kuntasuunnittelussa.

Seminaarin esitykset: (.pdf tiedostona)

Kestävät hankinnat ja vaihtoehtoiset käyttövoimat Varis

Kooste Kuntajulkaisut ja palvelut 2017

Kunta uusiutuvan energian edistäjänä Aarni

Sähköautot ja latauspisteet Peltola

Uusiutuvan energian kuntakatselmus Määttä

Viisas liikkuminen kehyskunnissa Varis

 

 

KUUMA-kuntien yhteisessä ekotukihankkeessa vähennetään energiahukkaa (pdf)

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus järjesti energiailtoja 2017. Hyvinkäällä, Nurmijärvellä (pdf), Mäntsälässä (pdf), Keravalla (pdf) ja Vihdissä

AURINKOSÄHKÖÄ KOTIIN (pdf)

Uudenmaan kasvuhuonekaasupäästöselvitys on ilmestynyt. Päästöt ovat edelleen selvässä laskussa. Järvenpään ominaispäästöt (/asukas) olivat maakunnan pienimmät. Uudenmaan kasvihuonekaasupäästöt 1990-2015

 

Julkisten kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen -hanke

Kiinteistönhoitajien energiatehokkuusiltapäivä 26.10.2016

Tiedote kiinteistönhoitajailtapäivä 26.10.2016

Ohjelma 26.10.2016 

Esitykset: Kate kiinteistönhoitajien energiatehokkuus, Heinaro energiakatselmukset, Nyman sisäilmaongelmat, Pääkkönen kiinteistöjen energianhallinta, Hankintaopas LED-valaistuksen julkishallinnolle, Jätehuoltoalustus Katri, LED-Valoputkivertailu, Valtavalo E3 tuotekortti (FIN), VV Yritysesittely 2016

 

Muita uutisia:

Tuusulan kunnassa energiansäästökilpailu energiatehokkuuden parantamiseksi

Kuluttajien energianeuvontaan tästä linkistä

 

 

Lisätietoja tapahtumista antaa projektikoordinaattori Tapani Hänninen, puh. 040 314 4719 tapani.hanninen(at)tuusula.fi.