Kunnat

Seudun ilmastotyössä ovat mukana kaikki kymmenen KUUMA-kuntaa: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti

Energiatehokkuussopimukset

KUUMA-seudun ilmasto-ohjelman tärkeimpiä toimenpiteitä on kuntien ja Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) välisten  energiatehokkuussopimusten solmiminen. Energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja toimialojen yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet ilman uutta lainsäädäntöä tai muita uusia pakkokeinoja. TEM tukee taloudellisesti sopimuksen tehneen kunnan energiansäästöä ja uusiutuvan energiankäyttöä koskevia katselmuksia sekä energiansäästö­investointeja.

Uudella sopimuskaudella 2017-2025 energiatehokkuussopimuksen ovat solmineet Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Sipoo ja Tuusula.

EnergialamppuEnergiatehokkuussopimuspohja (linkki sivustolle)

Energiatehokkuuden edistämisryhmät

Hyvinkäälle, Kirkkonummelle, Järvenpäähän ja Tuusulaan on perustettu paikallinen energiatehokkuuden edistämisryhmä. Nurmijärvellä vastaavista tehtävistä huolehtii kunnan oma ilmasto-ohjelman seurantaryhmä

Energiatehokkuustyöryhmien yhdyshenkilöt (pdf)

Energianeuvonta

Kuluttajien energianeuvonnasta vastaa valtakunnallinen energianeuvonta (eneuvonta.fi ) josta löydät myös yhteystiedot saatavilla olevaan puhelinneuvontaan.

 

Muita ilmastosivuja

Tuusulan kunnan energiatehokkuus

Sipoon kunta

CO2-raportti

Ilmasto-opas